fbpx

info@ocean-si.com 040 911 411

     
  • Domov
  • Založba
  • Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Zadnja sprememba: 24. 5. 2018

POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNIH STRANI PODJETJA ZALOŽBA OCEAN, D.O.O.,TER POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV
 

Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen in se strinja z vsemi pogoji v besedilu »Pogoji poslovanja in uporabe spletnih strani podjetja Založba Ocean, d.o.o., ter politika varstva osebnih podatkov«.

Spletna stranwww.ocean-si.com je v lasti podjetja Založba Ocean, d.o.o.
Uporabniku oziroma kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov, Zakonu o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskem zakoniku in Zakonu o elektronskih komunikacijah.
Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnihstrani podjetja Založba Ocean, d.o.o., pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med podjetjem in kupcem. Pogoji se občasno spremenijo, zato je priporočljivo, da jih uporabnik oz. kupec pred vsakokratnim nakupom prebere.
Naročilo zavezuje podjetje Založba Ocean, d.o.o., in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo je skupaj z računom shranjeno v arhivu podjetja Založba Ocean, d.o.o.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.


 
Podatki o podjetju
Skrajšana firma: Založba Ocean, d.o.o.
Firma: Založba Ocean, trgovina in storitve, d.o.o.
Sedež: Cesta 20. julija 2c, SI-1410 Zagorje ob Savi
Št. vpisa v sodni register: Srg 2016/32383
Osnovni kapital: 9.893 EUR
Matična št.: 7115806000
ID za DDV: SI19856407
TRR: SI56 6100 0001 4607 189, SWIFT: HDELSI22
Član Gospodarske zbornice Slovenije.
Direktorica: mag. Nataša Detič
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Postopek nakupovanja
Na spletnih straneh podjetja Založba Ocean, d.o.o., je uporabniku oz. kupcu omogočeno nakupovanje knjig in drugih izdelkov. Založba Ocean, d.o.o., svojo ponudbo ves čas dopolnjuje.
Ko uporabnik oz. kupec želi kupiti določen izdelek ali več izdelkov, klikne »Naročilo« oziroma »Naroči« in nato v pripravljeni obrazec vpiše zahtevane podatke. Naročilo odda tako, da klikne gumb »Pošlji«, ki se nahaja na koncu obrazca za naročilo. Na podlagi poslanega naročila bo samodejno ustvarjeno in na elektronski naslov kupca poslano elektronsko sporočilo s podrobnostmi oddanega naročila. S tem je naročilo potrjeno. Izdelki bodo v najkrajšem možnem času odposlani na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.
 
Cene in veljavnost ponudbe
Cene so navedene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo na dan oddaje naročila in do spremembe cenika. Podjetje Založba Ocean, d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe cen.
 
Način plačila in plačilni pogoji
Kupec lahko izbere plačilo po povzetju ali po predračunu. Zavezanci za e-računeimajo tudi možnost izbire e-računa.
V primeru plačila po povzetju bo naročenim izdelkom, poslanim po pošti na naslov kupca, priložen račun.
V primeru plačila po predračunu bo po obdelavi naročila na elektronski naslov kupca poslan predračun. Po plačilu predračuna s strani kupca na TRR podjetja Založba Ocean, d.o.o., bodo naročeni izdelki poslani po pošti na naslov kupca.
Pri prednaročilu knjige že pred izidom (v primeru prednaročniške cene s popustom) mora biti po Zakonu o enotni ceni knjige predračun izdan in plačan najpozneje en dan pred izidom naročene knjige.
 
Dostava in poštnina
V primeru plačila po predračunu kupec v 2–5 delovnih dneh od naročila po e-pošti prejme predračun s podatki za plačilo. Ko kupec predračun plača, naročene izdelke prejme po pošti predvidoma v 2 delovnih dneh (najpozneje pa v 5 delovnih dneh).
V primeru plačila po povzetju Pošta Slovenije naročene izdelke dostavi v 2–5 delovnih dneh.
Zavezancem za e-račun Pošta Slovenije naročene izdelke dostavi v 2–5 delovnih dneh, e-račun pa Založba Ocean, d.o.o.,odda prek spletne banke na TRR zavezanca.
V primeru daljšega roka dobave (izjemoma) je kupec o tem obveščen po elektronski pošti.
Izdelke, naročene in plačane v prednaročilu, Pošta Slovenije na naslov kupca dostavi v 2–5 delovnih dneh po izidu.
Dostava po Sloveniji: Pri pošiljanju izdelkov, naročenih na spletni strani podjetja Založba Ocean, d.o.o., strošek poštnine v celoti krije podjetje Založba Ocean, d.o.o.
Dostava v tujino: Edini možni način plačila je po predračunu na TRR. Udeležba kupca pri poštnini se določi v skladu s cenikom Pošte Slovenije.

 
Vračilo blaga ali reklamacija
Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe in dobiti povrnjen strošek kupnine. Odstop od pogodbe je možen v 15 dneh od dneva, ko je kupec naročene izdelke prejel, in sicer tako, da kupec obvestilo o odstopu od pogodbe pošlje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Založba Ocean, d.o.o., Cesta 20. julija 2c, SI-1410 Zagorje ob Savi. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane in v neodprti embalaži (v primeru tovrstnih izdelkov) v 15 dneh od dneva, ko je poslal obvestilo o odstopu od pogodbe.
Za odstop od pogodbe se šteje tudi vračilo prejetih izdelkov v roku za odstop od pogodbe, to je v 15 dneh od prejetja naročenih izdelkov. V tem primeru obvestila o odstopu od pogodbe ni treba posebej pošiljati.
Če kupec prejme izdelek z napako, ima pravico do zamenjave tega izdelka z drugim, brezhibnim. V tem primeru kupec obvestilo z opisom napake pošlje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Založba Ocean, d.o.o., Cesta 20. julija 2c, SI-1410 Zagorje ob Savi. Reklamacije bodo obravnavane v najkrajšem možnem času.

Piškotki
Za vse spletne strani, ki za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije, veljajo določila Zakona o elektronskih komunikacijah.
Piškotki so manjše datoteke, ki se ob obisku prenesejo na računalnik uporabnika. Običajno se uporabljajo za delovanje bistvenih elementov spletne strani in izboljšanje uporabnikove izkušnje. Piškotki so lahko shranjeni za čas trajanja ene seje ali dlje.
Ob vsakem naslednjem obisku spletne strani se lahko informacije ponovno pridobi iz že shranjenega piškotka na uporabnikovem računalniku in se ga tako identificira, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do računalnika.
 
Varovanje podatkov
Uporabnik oz. kupec dovoljuje, da podjetje Založba Ocean, d.o.o., pridobljene osebne podatke upravlja v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EU GDPR).
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., se zavezuje, da osebnih podatkov v nobenem primeru ne bo posredovalo tretji osebi (razen tistim, s katerimi ima sklenjeno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so prav tako dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov), ampak jih bo uporabljalo izključno za lastno evidenco, pošiljanje naročenih izdelkov in obveščanje o prednaročniških popustih za nove knjige ter drugih ugodnostih, storitvah ali dogodkih in knjigah(pri čemer bo obveščanje posameznega uporabnika oz. kupca potekalo samo do njegovega pisnega preklica) ter za statistične analize o prodaji svojih izdelkov in uporabi svojih spletnih strani.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., za potrebe poslovanja zbira naslednje podatke kupcev: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte in druge neobvezne podatke, ki jih kupec vnese v obrazec za naročiloali prijavo na prejemanje e-novic in jih Založba Ocean, d.o.o., potrebuje za izdajo računa in odpošiljanje naročenih izdelkov ali e-novic kupcu.Podjetje Založba Ocean, d.o.o., zbira tudi podatke o uporabi svojih spletnih strani in odzive na prejete e-novice(kliki na povezave, porabljeni čas ipd.).Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP-naslovi, s katerih uporabnik oz. kupec vstopa v spletno mesto.
Osebne podatke in podatke o tem, katere storitve ali izdelkeje kupecnaročil, Založba Ocean, d.o.o., hrani trajno oz. do prejetjaposameznikove zahteve za izbris osebnih podatkov ali odjave od prejemanja e-novic.
V primeru zahteve za izbris osebnih podatkovali odjaveod prejemanja e-novicbodo osebni podatkiposameznega uporabnika oz. kupca učinkovito izbrisani. Tovrstno zahtevo lahko uporabnik oz. kupec pošlje na naslov Založba Ocean, d.o.o., Cesta 20. julija 2c, 1410 Zagorje ob Savi, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Na navedena naslova uporabnik oz. kupec lahko naslovi tudi kakršnekoli druge zahteve glede uveljavljanja svojih pravic v zvezi z varstvom podatkov.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik oz. kupec.
Podatki, ki jih zbira in obdeluje podjetje Založba Ocean, d.o.o., bodo razkriti samo v primerih, ki jih določa zakon, ali v dobri veri, da je ukrep potreben za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov. Če bo zaradi lažnih podatkov povzročena poslovna škoda, si podjetje Založba Ocean, d.o.o., pridržuje pravico kršitelja prijaviti ustreznemu organu na podlagi IP-naslova kršitelja.
 
Vsi navedeni pogoji so zavezujoči za uporabnika oz. kupca in podjetje Založba Ocean, d.o.o.