fbpx
     
PALČEK SMUK IN ZVEZDE

PALČEK SMUK IN ZVEZDE

 

Zbirka dogodivščin najznamenitejšega palčka vseh časov, kot se ga spomnite iz risank.
  • Besedilo: Jaromír Kincl
  • Prevod: Jurij Souček
  • Ilustracije: Zdeněk Smetana
  • Obseg: 60 barvnih strani
  • Format: 23,5 × 23,5 cm
  • Vezava: trda
  • ISBN: 978-961-93582-3-8
  • Bralci: 5‒12 let
  • Cena: 19,99 € RAZPRODANO

Naroči

»Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik. Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže Palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.«

Neutrudni Palček Smuk, škrat z velikim nosom in sedmimi lasmi na glavi, raziskuje nebo. Zvečer, ko pade mrak, se začnejo njegove pustolovščine z Velikim vozom, Strelcem, Zmajem, Orlom, Rakom, Vodnarjem in Severnico.
V knjigi Palček Smuk in zvezde izveš, kakšna čudesa lahko vidiš na nočnem nebu. Zgodbe je iz češčine prevedel legendarni Jurij Souček.

»Dobro skrit v tako gosti megli, da bi jo lahko rezali, leži mali ribnik. Na prvi pogled je popolnoma vsakdanji, če pa bi ga pogledali še enkrat, bi videli, da je pravljični.«

MNENJA O KNJIGI

Katja Nared, Siol.net:
Vsako srečanje je za Palčka Smuka nova dogodivščina, v kateri ne manjka novih zanimivih bitij, bogatega jezika in seveda pomembnih spoznanj, ki ne bogatijo le Smukovega znanja, temveč tudi otroško domišljijo. Zgodbice niso na silo vzgojne, so pa vedno prijetne in čarobne. Tudi za odrasle bralce, ki morda ob prebiranju podoživljajo svoje otroštvo.
Slikanica kvadratnega formata je opremljena z mnogo ilustracijami, ki bodo očarale tako stare Smukove znance kot njegove nove – si skorajda upamo trditi – oboževalce. Prav nič bleščave in kičaste, kot so pogosto ilustracije sodobnih slikanic, temveč zanimiva kombinacija različnih risarskih tehnik.
Celotni zapis preberite tukaj.

Primorske novice, 7. 5. 2014:
»Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik ...« Tako se je pričenjala legendarna risanka Palček Smuk, ki je današnjim in včerajšnjim otrokom končno na voljo tudi v knjižnih platnicah.

Damjan Zorc (Facebook , 7. 1. 2016):
No, to pa je knjiga zame. In zato tudi za moji tamlajši. Res prijeten skok v mladost, podkrepljen s tisto znano uvodno melodijo in začetnimi besedami: Kako je Palček Smuk ... Pri tem mi seveda ne gre iz glave glas legendarnega Naceta Simončiča. Besedilo knjige pa je prevedel Jurij Souček (in bil režiser risanke). Krasno darilo.

Knjigobežnice (Facebook , 7. 9. 2016):
Kdo se spomni? :)

BookFairiesSlovenia (Facebook , 5. 8. 2018):
Vsakič ko dobimo sporočilo kakšnega najditelja knjige, smo čisto presrečni.
V petek pa smo prejeli zelo posebno sporočilo...
»Draga knjižna vila,na Blejskem gradu sem našla knjigo Palček Smuk in zvezde. Navdušena nad idejo sem jo naslednji dan prinesla v vrtec in štiriletnim otrokom prebrala sporočilo vile.
Knjigo smo cel teden brali in s Palčkom Smukom spoznavali skrivnosti neba. Knjigo smo prepustili še eni skupini otrok v vrtcu, nato pa jo bo vila odnesla na Pediatrično kliniko v Ljubljani.
Hvala za lepo izkušnjo in čarovnijo.
Pošiljam nekaj slik Palčka Smuka, ki so jih danes ustvarili otroci z voščenkami in tuš barvo.«

Naroči

  • Ocenite: