fbpx

info@ocean-si.com 040 911 411

     
KNJIGA TOŽIBABA

KNJIGA TOŽIBABA

Prekrasna balada o tem, kaj se skriva za pusto fasado.

  • Avtorica in ilustratorka: Lisa Aisato
  • Prevajalka: Marija Zlatnar Moe
  • Obseg: 34 strani
  • Format: 23 × 27 cm
  • Vezava: trda
  • Bralci: 4–99 let
  • ISBN: 978-961-94756-8-3
  • Cena: 21 EUR

Naroči

 

Pokukaj skozi ključavnice in se pridruži muhi tožibabi (ali bolje: resnicoljubki) na poletu »za fasadami«. Ob tem se morda celo zamisliš, kako drugi vidijo tebe in ali s svojim videzom in obnašanjem v javnosti morda kaj prikrivaš.

Anja Kurent, BA Pth., spec. psihoterapije:
»Si kdaj ogleduješ ljudi v dvigalu ali vrsti pred blagajno in se poigravaš s predstavo, kakšni so in kako živijo, kadar jih nihče ne gleda? Si kdaj zaželiš za en dan postati muha in pogledati za njihove štiri stene?
Življenje je igra (družbenih vlog) – odkrij, kako pristno jo igramo. Slikanica z duhovitim besedilom in izjemno izraznimi ilustracijami zagotavlja veliko smeha, obenem pa v nas predrami številna čustva in občutke.
Vsekakor ena najzgovornejših slikanic!«

Lisa Aisato je najuspešnejša in najbolj priljubljena norveška ilustratorka. Njene knjige so izšle že v 30 državah. Je prejemnica številnih priznanj – seznam nominacij in nagrad si lahko ogledate tukaj (https://osloliteraryagency.no/author/aisato-lisa/).

Izid knjige v slovenščini je finančno podprla NORLA (Norwegian Literature Abroad).

norla

 

Naroči

Mnenja o knjigi:

Maja Črepinšek (Moj malček - revija za skrbne starše):
Zadrgnjena podoba »resnih in počesanih« je le fasada, za katero se skrivajo resnični ljudje, ki so veliko manj pusti. Resnični ljudje v sebi nosijo smeh in žalost, hrepenenje in obup, osamljenost in ljubezen, kanec norosti, veliko sanj in skrite želje, da bi smeli biti vsaj kdaj pa kdaj drugačni, da bi doživeli kaj lepega in izjemnega ... Resnični ljudje so vam (in meni) veliko bolj podobni, kot bi si mislili.
/.../ "Prekrasna balada o tem, kaj se skriva za pusto fasado" budi empatijo, saj smo si kljub različnosti zelo podobni v želji, da bi bili sprejeti, kakršni smo. Izvirno vsebino v rimah podpirajo izjemne ilustracije, polne podrobnosti in skritih vizualnih sporočil, ki se bralcu razkrivajo postopoma. Zelo toplo priporočam!
Celotno objavo lahko preberete tukaj.

Tilka Jamnik, strokovnjakinja za otroško in mladinsko literaturo in branje (Facebook, 12. 1. 2021):
Izjemno! Za bralce od 4 do 99 let.
Celotno objavo lahko preberete tukaj.

Anja Kurent, BA Pth., spec. psihoterapije (www.anjakurent.com):
»Obleka naredi človeka.« Ali ta rek še vedno drži? Kaj z njim sporočamo otrokom? Morda je v preteklosti obleka res veljala za prestiž, a danes je dostopna vsem. Za »fasado« dandanes torej lahko skrijemo prav vse svoje skrivnosti.
Slikanica Knjiga tožibaba nam daje možnost, da spregovorimo o svojem slogu, pomenu avtentičnosti in pristnosti, o družbenih vlogah in normah – o tem, kaj vse s(m)o ljudje pripravljeni storiti za oblikovanje dobrega javnega mnenja.
Ob pogledu na izrazne ilustracije si lahko skupaj zastavimo vprašanje: »Česa nas je strah, česa se bojimo, da tako nepristno življenje živimo?«

 

 

 

  • Ocenite: