fbpx
     
  • Domov
  • Pogoji poslovanja
  • Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov
Sodelovanje z nami pomeni, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Ker smo butična založba, storitve distribucije in prodaje za nas opravlja distributer (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, v nadaljevanju DRUŽINA). Vaše osebne podatke obdeluje kot upravljavec osebnih podatkov.
Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali želite uveljavljati pravice, ki jih imate na podlagi predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, vas prosimo, da svoja vprašanja pošljete na naslov distributerja (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Obisk spletne strani www.ocean-si.com
Če na spletnih straneh obstaja možnost vnosa osebnih podatkov (npr. e-naslovi, uporabniška imena, ime in priimek, naslov), jih kot uporabnik vnesete prostovoljno (možnost komentiranja člankov in vsebin in nakupovanja v spletni knjigarni, naročila v spletni knjigarni) in se uporabljajo zgolj za namen konkretne prijave.

Pri vsakem dostopu uporabnika na eno od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek, shranimo podatke:
· IP-naslov;
· spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran;
· datum in čas dostopa;
· količino podatkov, ki se je prenesla;
· informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.

Uporaba piškotkov
Spletna stran www.ocean-si.com uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.ocean-si.com nastavi piškotke na vaši napravi.

Kaj so piškotki?
Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav.

Namen piškotkov
Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj naša stran uporablja piškotke?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Nadzor nad piškotki
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.
Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.
Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.
Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«.
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.
Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. Kliknite »Shrani«.
Kako upravljati piškotke na računalniku Mac
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.
Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.
Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.
Mozilla and Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.
Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

Namen obdelave osebnih podatkov
Distributer osebne podatke posameznikov obdeluje le z namenom sklepanja in izvajanja pogodb oziroma naročil, pogajanj za sklenitev pogodbe na podlagi povpraševanja posameznika, reševanja pritožb ali zahtevkov, izterjave neplačanih obveznosti ter izpolnjevanja zakonskih obveznosti.

Pravilo najmanjšega obsega podatkov
Distributer obdeluje le tiste osebne podatke posameznika, ki so potrebni za dosego zgoraj opredeljenih namenov, bodisi, da imajo podlago v zakonu, zakonitem interesu ali osebni privolitvi posameznika.

Pravice posameznika v zvezi z obdelavo osebnih podatkov
S pisno zahtevo, poslano na naslov distributerja (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) ali elektronski naslov distributerja (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), s pripisom »Varstvo osebnih podatkov«, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo, lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče svojo osebno privolitev, ki je bila dana za obdelavo njegovih osebnih podatkov. Preklic privolitve se naredi na enak način kot privolitev ali s pisno zahtevo, poslano na naslov distributerja (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) ali elektronski naslov (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.). Zahtevek posameznika za preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi osebne privolitve pred njenim preklicem.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS v primeru zavrnitve zahteve ali če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Hramba osebnih podatkov
Distributer bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zakonitih interesov. Če so osebni podatki pridobljeni na podlagi osebne privolitve, pa do preklica. Ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z veljavnimi predpisi, distributer osebne podatke hrani v skladu z veljavnimi predpisi.

Preberite si več o piškotkih
Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:
· http://www.allaboutcookies.org
· www.piskotki.net

Upravljavec
To spletno stran upravlja podjetje VIDA, družba za založniško in informacijsko dejavnost, Ljubljana, d. o. o.
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.