fbpx
     
  • Domov
  • Pogoji poslovanja
  • Pogoji spletnega nakupa

Pogoji spletnega nakupa

Spletno mesto je katalog izdelkov, preko katerega nam posredujete naročilo, ki ga pripravijo v prodajnem oddelku našega distributerja. Če imate kakršnakoli vprašanja glede svojega naročila, nam lahko pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo varovali v skladu z zakonom, uporabili jih bomo izključno za interne namene, povezane z naročilom in obdelavo (dostava, kontakt, interna statistika in analize).
Knjige, naročene prek spletne knjigarne, ki so na zalogi, vam bomo poslali v treh delovnih dneh od oddaje naročila in v skladu s pogoji poslovanja pri Pošti Slovenije. Trenutno je rok dostave Pošte Slovenije pet delovnih dni. Če knjige nujno potrebujete, pokličite uredništvo (051 352 333) ali distributerja (01 360 28 28) med 7. in 15. uro, da se dogovorite o možnostih hitrejše dostave.

Knjige lahko kupite tudi v knjigarnah po celi Sloveniji. Odpiralni časi in lokacije posameznih knjigarn so objavljeni na njihovih spletnih straneh.
Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini www.ocean-si.com varen. Cene izdelkov in stroški pošiljanja so v evrih (EUR) in že vključujejo DDV.

Stroški pošiljanja
Stroški pošiljanja na katerikoli naslov v Sloveniji znašajo 3,90 evra. Ob nakupu knjig v vrednosti nad 45 evrov plača stroške pošiljanja založba (velja samo za Slovenijo). Stroške za pošiljanje v tujino obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Možnosti plačila
Plačilo se izvrši preko položnice, ki je dodana poslanemu paketu. Plačate lahko z gotovino ali drugimi plačilnimi sredstvi na vam najustreznejši način (pošta, spletni banka, mobilna banka).

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodajalni www.ocean-si.com in se lahko razlikujejo od cen v knjigarnah in na drugih prodajnih mestih.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V takih in podobnih primerih vas bomo o našem morebitnem odstopu od pogodbe takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.
Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke v akciji ali knjige, mlajše od šestih mesecev.
Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb v cenah in do popravkov v napisanem besedilu.

Vračilo blaga
Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga. Odstopno izjavo mora kupec sporočiti ali poslati na naslov distributerja (DRUŽINA ,d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana). Tej pravici se ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago morate nepoškodovano in v nespremenjeni količini skupaj z računom (ali kopijo računa) vrniti na naslov distributerja (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) v 15 dneh od dne, ko ste obvestili založbo o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Arhiviranje pogodb
Oddana naročila hranijo v arhivu distributerja (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) 10 let.

Upravljanje s podatki kupca
S potrditvijo naročila dovoljujete, da distributer (DRUŽINA, d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja evidenco z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Distributer zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. Prav tako lahko naročite izpis ali zahtevate izbris podatkov, ki jih imamo o vas (uredba GDPR). Vaša vprašanja ali zahteve pošljite na e-naslov distributerja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Več podrobnosti o varstvu osebnih podatkov si preberite na strani Varstvo osebnih podatkov in piškotki.

Pri poslovanju upoštevamo splošne pogoje, v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Potrudili se bomo, da boste z nakupom zadovoljni.

Vse pravice pridržane
© VIDA, družba za založniško in informacijsko dejavnost, Ljubljana, d. o. o.
© Založba Ocean, d. o. o.