info@ocean-si.com 040 911 411

     
  • Domov
  • Založba
  • Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE KNJIGARNE PODJETJA ZALOŽBA OCEAN, D.O.O.
 
Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen in se strinja z vsemi pogoji v besedilu Pogoji poslovanja spletne knjigarne podjetja Založba Ocean, d.o.o.
Spletna knjigarna deluje na www.ocean-si.com in je v lasti podjetja Založba Ocean, d.o.o.
Uporabniku oziroma kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov, Zakonu o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskem zakoniku in Zakonu o elektronskih komunikacijah.
Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne knjigarne podjetja Založba Ocean, d.o.o., pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med podjetjem in kupcem. Pogoji se občasno spremenijo, zato je priporočljivo, da jih uporabnik pred vsakokratnim nakupom prebere.
Naročilo zavezuje podjetje Založba Ocean, d.o.o., in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo je skupaj z računom shranjeno v arhivu podjetja Založba Ocean, d.o.o.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.
 
Podatki o podjetju
Skrajšana firma: Založba Ocean, d.o.o.
Firma: Založba Ocean, trgovina in storitve, d.o.o.
Sedež: Selo pri Zagorju 45a, SI-1410 Zagorje ob Savi
Št. vpisa v sodni register: Srg 2016/32383
Osnovni kapital: 9.893 EUR
Matična št.: 7115806000
ID za DDV: SI19856407
TRR: SI56 6100 0001 4607 189, SWIFT: HDELSI22
Član Gospodarske zbornice Slovenije.
Direktorica: mag. Nataša Detič
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Postopek nakupovanja
Spletna knjigarna podjetja Založba Ocean, d.o.o., obiskovalcem spletnih strani omogoča nakupovanje knjig in drugih izdelkov. Spletna knjigarna svojo ponudbo ves čas dopolnjuje.
Ko kupec želi kupiti določen izdelek ali več izdelkov, klikne gumb »Naročilo« oziroma »Naroči« in nato v pripravljeni obrazec vpiše zahtevane podatke. Naročilo odda tako, da klikne gumb »Pošlji«, ki se nahaja na koncu obrazca za naročilo. Na podlagi poslanega naročila bo samodejno ustvarjeno in na elektronski naslov kupca poslano elektronsko sporočilo s podrobnostmi oddanega naročila. S tem je naročilo potrjeno. Izdelki bodo v najkrajšem možnem času odposlani na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.
 
Cene in veljavnost ponudbe
Cene so navedene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo na dan oddaje naročila in do spremembe cenika. Podjetje Založba Ocean, d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe cen.
 
Način plačila in plačilni pogoji
Kupec lahko izbere plačilo po povzetju ali po predračunu.
V primeru plačila po povzetju bo naročenim izdelkom, poslanim po pošti na naslov kupca, priložen račun.
V primeru plačila po predračunu bo po obdelavi naročila na elektronski naslov kupca poslan predračun. Po plačilu predračuna s strani kupca na TRR podjetja Založba Ocean, d.o.o., bodo naročeni izdelki poslani po pošti na naslov kupca.
Pri prednaročilu knjige že pred izidom (v primeru prednaročniške cene s popustom) mora biti po Zakonu o enotni ceni knjige predračun izdan in plačan najpozneje en dan pred izidom naročene knjige.
 
Dostava in poštnina
V primeru plačila po predračunu kupec v 2–5 delovnih dneh po e-pošti prejme predračun s podatki za plačilo. Ko kupec predračun plača, naročene izdelke prejme po pošti predvidoma v 2 delovnih dneh.
V primeru plačila po povzetju Pošta Slovenije naročene izdelke dostavi v 2–5 delovnih dneh.
Zavezancem za e-račun bodo naročeni izdelki dostavljeni po pošti v 2–5 delovnih dneh, e-račun pa bo oddan prek spletne banke.
V primeru daljšega roka dobave (izjemoma) je kupec o tem obveščen po elektronski pošti.
Izdelki, naročeni in plačani v prednaročilu, bodo na naslov kupca odposlani v 2–5 delovnih dneh po izidu.
Dostava po Sloveniji: Pri pošiljanju izdelkov, naročenih v spletni knjigarni podjetja Založba Ocean, d.o.o., strošek poštnine v celoti krije podjetje Založba Ocean, d.o.o. Neodvisno od podjetja Založba Ocean, d.o.o., kupcu ob dostavi v primeru plačila po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo v znesku 1,05 EUR (v primeru plačila po predračunu se kupec tej proviziji izogne).
Dostava v tujino: Edini možni način plačila je po predračunu na TRR. Udeležba kupca pri poštnini se določi v skladu s cenikom Pošte Slovenije.

 
Vračilo blaga ali reklamacija
Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe in dobiti povrnjen strošek kupnine. Odstop od pogodbe je možen v 15 dneh od dneva, ko je kupec naročene izdelke prejel, in sicer tako, da kupec obvestilo o odstopu od pogodbe pošlje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Založba Ocean, d.o.o., Selo pri Zagorju 45a, SI-1410 Zagorje ob Savi. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane in v neodprti embalaži (v primeru tovrstnih izdelkov) v 15 dneh od dneva, ko je poslal obvestilo o odstopu od pogodbe.
Za odstop od pogodbe se šteje tudi vračilo prejetih izdelkov v roku za odstop od pogodbe, to je v 15 dneh od prejetja naročenih izdelkov. V tem primeru obvestila o odstopu od pogodbe ni treba posebej pošiljati.
Če kupec prejme izdelek z napako, ima pravico do zamenjave tega izdelka z drugim, brezhibnim. V tem primeru kupec obvestilo z opisom napake pošlje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Založba Ocean, d.o.o., Selo pri Zagorju 45a, SI-1410 Zagorje ob Savi. Reklamacije bodo obravnavane v najkrajšem možnem času.
 
Varovanje podatkov
Kupec dovoljuje, da podjetje Založba Ocean, d.o.o., pridobljene osebne podatke upravlja v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podjetje Založba Ocean, d.o.o., se zavezuje, da osebnih podatkov v nobenem primeru ne bo posredovalo tretji osebi, ampak jih bo uporabljalo izključno za lastno evidenco in obveščanje o dogodkih, novih izdelkih in storitvah, pri čemer bo obveščanje potekalo samo do pisnega preklica.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., za potrebe poslovanja zbira naslednje podatke kupcev: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte in druge podatke, ki jih uporabnik oziroma kupec vnese v obrazec.
Podjetje Založba Ocean, d.o.o., ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik oziroma kupec.
Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP-naslovi, s katerih uporabnik vstopa v spletno mesto.
 
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih zbira in obdeluje podjetje Založba Ocean, d.o.o., bodo razkriti samo v primerih, ki jih določa zakon, ali v dobri veri, da je ukrep potreben za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov. Če bo zaradi lažnih podatkov povzročena poslovna škoda, si podjetje Založba Ocean, d.o.o., pridržuje pravico kršitelja prijaviti ustreznemu organu na podlagi IP-naslova kršitelja.
 
Piškotki
Za vse spletne strani, ki za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije, veljajo določila Zakona o elektronskih komunikacijah.
Piškotki so manjše datoteke, ki se ob obisku prenesejo na računalnik uporabnika. Običajno se uporabljajo za delovanje bistvenih elementov spletne strani in izboljšanje uporabnikove izkušnje. Piškotki so lahko shranjeni za čas trajanja ene seje ali dlje.
Ob vsakem naslednjem obisku spletne strani se lahko informacije ponovno pridobi iz že shranjenega piškotka na uporabnikovem računalniku in se ga tako identificira, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do računalnika.
 
Vsi navedeni pogoji so zavezujoči za kupca in podjetje Založba Ocean, d.o.o.