info@ocean-si.com 040 911 411

     
LJUBEZEN

LJUBEZEN

Srčna slikanica za vse generacije.
 • Avtor: Matt de la Peña
 • Ilustrator: Loren Long
 • Prevajalka: Nataša Detič
 • Konzulentka pri pripravi prevoda: dr. Veronika Rot Gabrovec
 • Obseg: 40 barvnih strani
 • Format: 24 × 28 cm
 • Vezava: trda
 • Izid: 11. 4. 2018
 • ISBN: 978-961-94306-5-1
 • Bralci: 3–99 let
 • Cena: 19,99 EUR

Naroči

 

 
 

Slikanica, ki se je v samo dveh tednih po izidu v ZDA januarja 2018 zavihtela na prvo mesto lestvice knjižnih uspešnic New York Timesa, otroke in odrasle navdušuje z izjemnimi ilustracijami in čudovito zgodbo ljubezni v najlepših, pa tudi težkih trenutkih življenja. Otrok začuti, da njegovim najbližjim ni vseeno zanj in da v družini vedno lahko najde zavetje in podporo.
Večkrat nagrajeni avtor Matt de la Peña (za knjigo Last Stop on Market Street je prejel Newberyjevo medaljo – najvišje priznanje ameriških knjižničarjev za otroško književnost) in ilustrator mnogih knjižnih uspešnic Loren Long sta skrbno izbrala vsako od sedemnajstih velikih ilustracij. Z njimi sta podkrepila pomen besed ali opozorila na dodatno razsežnost posamezne situacije.
Ljubezen v tej brezčasni slikanici postane melodija, ki prežema celotno življenje in v stiski vzbuja upanje. Avtor neprizanesljivo poseže tudi v mračne situacije in kaže pot do najsvetlejših zvezd.

»Vse, kar lahko poimenujemo ljubezen ‒ od veselja, ki ga z nekom deliš, do tolažbe v temi ‒ je zbrano na straneh te pomirjujoče in osvežujoče poštene slikanice.« (The New York Times BookReview)

»Poetičen prikaz pomembnosti ljubezni v otrokovem življenju … prepričljiv in čustven.« (People)

Kliknite in preberite intervju z avtorjem (The Washington Post, 14. 2. 2018)

Več o avtorju lahko preberete TUKAJ.

Mnenja o knjigi:

Anja Kurent, BA pth., spec. psihoterapije (Društvo za kakovost življenja Spiritual):
Ljubezen govori vse jezike. Ljubezen izražamo v različnih oblikah in jo čutimo na raznolike načine.
Slikanica LJUBEZEN govori sama zase. Od platnice naprej. Nagovarja bralca z izbranimi besedami, ki v sebi nosijo dragoceno vsebino. Slike odstirajo globine jezikov ljubezni.
Ljubezen najdemo v barvah, v svetlobi ter v pisanih izrazih umetnosti. Ljubezen se skriva v odnosih – v bližini, tišini, besedah, dotiku, pogledu, v skrbi za druge in v preprosti prisotnosti.
Ta knjiga je namenjena vsem otrokom tega sveta. In odraslim.
Potovanje skozi zgodbo odraslim omogoča spontano učenje otrok, kako lahko prepoznajo ljubezen, kje vse se ta skriva, kako jo lahko pokažemo drugim in kako jo negujemo v odnosu do sebe.  
Slike opominjajo na ljubezen ‒ kot našo osnovno potrebo ‒ in prikazujejo tudi trenutke njene odsotnosti. Ko je vse v harmoniji, občasno marsikatero dejanje ali naša namera postane samoumevna, včasih celo človek ali njegova vloga v našem življenju. In o vsem tem govorijo živopisne slike v knjigi. In nam tako dajejo možnost hvaležnosti za vse oblike ljubezni, ki smo jih deležni.
Knjiga Ljubezen je izjemen pripomoček za vse strokovne delavce, ki se dotikajo src naših najmlajših (vzgojitelji, pedagogi, psihologi, terapevti …) in najlepše darilo za vsako družino.
Ljubezen je najmočnejša in najmogočnejša sila. Ne pozna niti prostora niti časa, je torej brezmejna in neskončna.
Naj Ljubezen najde prostor tudi v tvojem domu.

Tomaž Bešter (FB):
V rokah ljubezen. Ljubezen med platnicama. Čudovita knjiga, ki zariše vse, kar imenuje ljubezen. Različnih obrazov, neskončnih pogledov, tudi tistih, ki prebivajo v ogledalu. Malo besed, velike podobe. Ta knjiga ima srce.

Nina Jelen, učiteljica:
"Ljubezen" sem prvič videla na mizi v zbornici. Zdržala sem točno dve sekundi, preden sem jo vzela v roke. In vesela sem, da sem jo našla. Ali da je našla mene. Da je našla moje učence. Ljubezen je lepa, drugačna, včasih težka, včasih žalostna. Je pa povsod. Včasih je močna, drugič pa jo moraš iskati z majčkeno strtim srcem. In z Ljubeznijo smo iskali, vohljali in raziskovali, kje vse je ljubezen, v našem razredu in v naših družinah. Veliko smo je našli. :)

Tatjana Cvetko:
Dobila sem knjigo in me je prevzela.
Ta je namenjena hčeri, ki bo kmalu rodila. Za darilo.
In počasi bom kupila še tri, za ostale svoje odrasle otroke.
Najraje bi jo kupila še bivšemu možu, čeprav sem ločena že debelo desetletje. A tako v njegovo življenje pač ne morem poseči, nihče ne bi razumel ‒ da je to le Ljubezen :)
Hvala, polepšali ste mi večer.

notranjost1

notranjost2

AVTOR Matt de la Peña

Matt-de-la-Pena2

ILUSTRATOR Loren Long

Loren-Long

 
 

 • Ocenite: